28 martie 2020, 16:30 Sănătate views 34383
28 martie 2020, 16:30 Sănătate views 34383

Cine vrea să slăbească trebuie să îşi controleze emoţiile

Pentru a slăbi nu sînt suficiente reducerea cantităţii de alimente consumate şi exerciţiile fizice. Este neapărat necesar şi controlul emoţiilor, arată un studiu american menţionat de passionsante.be.

Acest aspect este adesea neglijat cînd se începe un regim de slăbire, care se bazează în general numai pe „aporturile şi cheltuielile calorice”. Şi acest lucru este important, dar nu suficient, în orice caz nu pentru toţi. În cadrul unui studiu realizat la iniţiativa Asociaţiei americane de Psihologie au fost chestionaţi 1.500 din membrii săi, invitaţi să arate cum procedează cu pacienţii lor care vor să slăbească şi apoi - lucru mai complicat - cum îi fac să se menţină.

Rezultatul arată că jumătate din ei acordă la fel de multă importanţă înţelegerii şi gestionării „alimentaţiei emoţionale” (legate de stres, pierderea controlului, impulsivităţii, etc.) ca şi practicării unei activităţi fizice şi reducerii aporturilor calorice. Mulţi au spus că au experimentat cu succes abordări cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală sau meditaţia în deplină conştiinţă, insistînd pe importanţa programelor de motivare, de planificare a obiectivelor şi de sprijin emoţional. În orice caz, pentru garantarea reuşitei, cine vrea să slăbească este bine să nu se lanseze singur în această aventură.

Cuvinte cheie:

sanatate , dieta , psihologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
349 locuitori

Mana este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Mana a fost menționat documentar în anul 1500.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.