11 iulie 2020, 13:30 Sănătate views 19548
11 iulie 2020, 13:30 Sănătate views 19548

Comportamentul agresiv dintre frați afectează psihicul?


 Foto: libertatea.ro

Certurile dintre frați sînt la fel de nocive asupra psihicului lor, precum batjocorirea sau intimidarea de către alți copii mai mari la școala sau în alte medii sociale, conform unui studiu realizat de profesorii americani de la Universitatea din New Hampshire, publicat recent în revista online "Pediatrics".

Frații, indiferent dacă au sau nu același sex, se pot certa din orice. Începînd de la o banală jucărie și pînă la faptul că împrumută haine de la celălat fără ca acesta din urmă să știe, aproape că nu există copil care să nu fi avut cel puțin o ceartă cu fratele său. Deși aceste violențe psihice se pot transforma cu ușurință în violențe fizice, de cele mai multe ori părinții nu acordă o amploare prea mare fenomenului, considerînd că este natural ca cei doi copii să aibă temperamente diferite și să se comporte așa.

Un studiu recent susține însă contrariul. Chiar și cea mai mică formă de agresiune poate avea același impact asupra psihicului copiilor ca și intimidarea sau batjocorirea celui în cauză la școală, pe internet sau în alte medii sociale.

"Din punct de vedere istoric, certurile dintre frați au fost acceptate ca fiind ceva normal. (...) Anumiți părinți chiar le percep ca pe un lucru bun, gîndindu-se că îi ajută pe cei mici să își dezvolte abilitățile de soluționare a conflictelor sau cum să se bată", explică Corrina Jenkins Tucker, unul dintre autorii studiului, profesor asociat despre studii familiale la Universitatea din New Hampshire.


Sursa: parinti.acasa.ro

Cuvinte cheie:

psihologie , copii , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
665 locuitori

Sărata-Mereșeni este un sat din cadrul comunei Mereșeni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 665 de oameni. Satul Sărata-Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.