07 august 2019, 04:00 Sănătate views 23330
07 august 2019, 04:00 Sănătate views 23330

Sticlele de plastic grăbesc apariţia ridurilor


Foto: infoniac.ru

În fiecare zi (mai ales în timpul verii) folosim sticle de plastic pentru a bea apă din ele.

Dermatologul american Mitchell Chasin a explicat, într-o emisiune a postului de televiziune CBS 2, că anumite activităţi repetitive, aparent inofensive, se numără pentru principalele cauze care duc la apariţia prematură a ridurilor în jurul gurii. Astfel, băutul constant al lichidelor direct din sticlă sau cu paiul nu fac decît să formeze, într-un timp relativ scurt, o reţea de riduri adînci în zona din jurul buzelor, în special deasupra buzei superioare, relatează cbslocal.com.

Doctorii esteticieni au ajuns la această concluzie în anii de experienţă clinică în care au intervenit pentru a ameliora în ridurile pacienţilor din zona gurii, prin injectare cu Botox sau prin utilizarea tehnologiei cu laser. Aceste riduri se pot forma în aproximativ doi ani, dacă avem obiceiul să ne hidratăm folosind paiul sau să bem lichidele direct din sticlă.

Chasin propune în calitate de alternativă folosirea tuburilor de băut, dar cel mai bine e sa vă amintiți de ceșcuțe. Pentru a minimaliza efectele acestor gesturi repetitive, dermatologii recomandă să încercăm să relaxăm buza superioară, pe cît posibil, atunci cînd bem direct din sticlă.

 

Sursa: infoniac.ru

Cuvinte cheie:

ecologie , frumusete , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
4 locuitori

Voitovca este un sat din cadrul comunei Cuzmin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Camenca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 4 oameni. Satul Voitovca a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.