16 octombrie 2022, 12:30 Sănătate views 18614
16 octombrie 2022, 12:30 Sănătate views 18614

Remedii naturiste: cum se tratau durerile de ureche şi răcelile în urmă cu 350 de ani


Foto: gandul.info

Frecarea măcrişului pe gingii sau introducerea unei bucăţi de pîine în ureche sunt doar două dintre remediile naturiste care se foloseau în urmă cu 350 de ani.

Daily Mail scrie că recent a fost descoperită o carte care cuprinde remedii care se practicau în urmă de mai bine de trei secole. În prezent, cartea “A Friend To The Sick - The Englishman’s Preservation”, scrisă de fizicianul regal William Sermon, este scoasă la licitaţii şi se aşteaptă să fie vîndută cu aproape 600 de euro.

În paginile cărţii, care a fost scrisă în anul 1673, se menţionează că pentru a avea o sănătate de invidiat trebuie ar trebui să mănînci carne de pui prăjită şi să bei lichior.

“Boala este o convulsie care lasă pacientul fără raţiune”, se menţionează în paginile cărţii. Cotidianul britanic citat scrie că în urmă cu 350 de ani durerile de urechi se tratau cu ajutorul unei bucăţi de pîine, care trebuia să conţină seminţe de chimen. Pîinea se băga în ureche, iar mai apoi persoana care acuza dureri de urechi aştepta ca tratamentul să îşi facă efectul.

Persoanele care erau răcite nu trebuiau să bea lapte, iar vinul şi lichiorul erau permise în caz de răceală.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

sanatate , sfat , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.