Mergi spre compartimentul: Literatura
20 aprilie 2018, 12:45 Literatura views 13101
Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret și-a deschis ușile
20 aprilie 2018, 12:45 Literatura views 13101

Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret și-a deschis ușile

Peste 150 de edituri și distribuitori de carte din nouă țări participă la ediția a XXII-a a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, inaugurat ieri, 19 aprilie, la „Moldexpo". În cadrul Salonului vor fi lansate peste 80 de titluri de carte. Pentru prima dată la Salon participă alături de editori și distribuitori de carte și scriitori.

Directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă" din Chișinău, Claudia Balaban, a declarat că titlurile de carte au fost repartizate să fie lansate în cadrul mai multor instituții de învățământ, deoarece Pavilionul rezervat la „Moldexpo", devine neîncăpător pentru acest eveniment. Potrivit Claudiei Balaban, în cadrul Salonului vor fi desfășurate mai multe activități cu implicarea copiilor, precum ateliere, panouri de discuții și jocuri interactive.

Claudia Balaban spune că o provocare a Salonului este ce se întâmplă la moment cu cartea pentru copii în era tehnologiilor informaționale. În opinia sa, cartea pentru copii nu trebuie să concureze, dar să conlucreze cu tehnologiile moderne. Cartea pentru copii trebuie să fie foarte bine editată, foarte frumos ilustrată și să aibă un conținut impecabil. „Trebuie să punem în mîna copilului carte de valoare, de la care să aibă ce învăța ca să-l ajute în viață. Numai așa noi putem să concurăm cu tehnologiile moderne", a spus Claudia Balaban.

Directoarea Bibliotecii „Ion Creangă" mai spune că scopul urmărit prin organizarea Salonului este prezentarea cărților de calitate, acele care sunt așteptate de către cititori. Claudia Balaban afirmă că sînt prezentate cărți pentru toate gusturile și oferte foarte bune. „O educație adevărată, un om inteligent, poți face numai cu sprijinul cărții și numai prin carte. Numărul celor care participă la Salon, crește, Salonul se extinde. Și acest lucru bucură foarte mult", a spus Claudia Balaban.

În cadrul Salonului, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a citit copiilor povești japoneze. Masanobu Yoshii a spus că a selectat două povești care îi va învăța pe copii cum să devină oameni mari, ce trebuie să facă și ce trebuie să nu facă ca să fie un om bun și că dacă vor fi oameni răi, vor fi pedepsiți. „În general, și în Japonia, și oriunde, poveștile îi învață pe copii cum trebuie să fie. Copiii trebuie să citească cât mai multe povești, cărți, pentru că astfel își îmbogățesc cunoștințele", a spus Masanobu Yoshii.

Anul acesta, cartea-surpriză, care este oferită gratuit copiilor-vizitatori, este „Poezii mici de crescut mare", de Vasile Romanciuc. Salonul de carte este deschis până sîmbătă, 21 aprilie, între orele 09.00 și 18.00, iar duminică va fi deschis de la 09.00 până la 16.00.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

carte , copii , literatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
935 locuitori

Cenuşa este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Situat pe malul drept al rîului Răut, satul Cenuşa se află la 16 km de oraşul Floreşti şi la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Satul este menționat documentar în anul 1479 cu denumirea Borodniceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.