Mergi spre compartimentul: Literatura
21 mai 2018, 12:00 Literatura views 13890
A fost lansată cartea ”Chișinău 1918. Ghid-album al orașului”
21 mai 2018, 12:00 Literatura views 13890

A fost lansată cartea ”Chișinău 1918. Ghid-album al orașului”

La Muzeul Orașului Chișinău a fost lansat sîmbătă, 19 mai, volumul "Chișinău 1918. Ghid-album al orașului" de Radu Osadcenco, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Radu Osadceno a menționat că volumul cuprinde 100 de fotografii din perioada interbelică, anunțuri publicitare, adrese ale instituțiilor statului, ale misiunilor diplomatice, instituțiilor de cult, tribunalelor, parchetelor, birourilor deputaților Sfatului Țării și denumirile străzilor din anul 1918 și ale celor din 2018.

"Toate fotografiile au fost preluate de pe cărți poștale originale. În carte sunt incluse 20 de fotografii care apar pentru prima dată. Rubrica "De la A la Z" oferă cititorilor adrese și telefoane ale lumii afacerilor – bănci, fabrici, magazine, depozite, hoteluri, farmacii, etc. Tot aici ei pot găsi societăți de credit și de asigurare, ateliere de reparat mașini sau biciclete, cofetării, dar și o listă de avocați, ingineri și doctori", a precizat Radu Osadcenco.

Potrivit directorului Editurii "Epigraf", Oleg Bujor, cartea este de o mare valoare istorică și readuce în fața cititorilor fotografii de epocă de unicat, cu personalități, monumente din acea perioadă, prezentând imaginea orașului Chișinău din anul 1918. "Cartea a fost premiată la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret și la expoziția "Librex" din Iași, dedicată Centenarului Unirii. În iunie ea va fi lansată la Galați", a mai spus Oleg Bujor.

Volumul cuprinde 272 de pagini și a apărut într-un tiraj de 300 de exemplare.

În cadrul evenimentului Muzeul Orașului a inaugurat o expoziție de decorații - ordine și medalii regaliste românești din colecții private.

Radu Osadcenco s-a născut la 12 decembrie 1960 în orașul Chișinău și este fiul regretatului profesor, istoric și critic literar Ion Osadcenco. A absolvit Facultatea de Economie a Universității de Stat din Moldova. Actualmente activează la o firmă privată.

Cuvinte cheie:

Chisinau , carte , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1842
Populația:
1574 locuitori

Ilenuţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Ilenuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1574 de oameni. Satul Ilenuţa a fost menționat documentar în anul 1842.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.