Mergi spre compartimentul: Literatura
08 mai 2019, 12:45 Literatura views 20178
O moldoveancă, nominalizată la Premiul UE pentru Literatură
08 mai 2019, 12:45 Literatura views 20178

O moldoveancă, nominalizată la Premiul UE pentru Literatură

Scriitoarea din Moldova Tatiana Ţîbuleac a fost nominalizată pentru Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, care, în acest an, a ajuns la cea de-a 11-a ediţie.

Tatiana este nominalizată din partea României (Moldova nu este inclusă în numărul de țări participante la concurs) cu cartea „Grădină de sticlă".

În plus față de această lucrare, ea este autoarea romanelor „Fabule moderne" și „Vara, în care mama a avut ochii verzi".

Cîștigătorul concursului va primi o remuneraţie bănească de 5.000 de euro, precum și sprijin pentru traducerea cărții în alte limbi.

Premiul Uniunii Europene pentru Literatură a fost înființat în 2009 de către Comisia Europeană, cu sprijinul Federației Scriitorilor Europeni, al Consiliului Europei de carte și al Federației Europene a Editorilor. Este deschisă pentru 37 de țări care participă la programul cultural al UE, dintre care 27 state membre ale UE, precum și Albania, Bosnia și Herțegovina, Croația, Islanda, Liechtenstein, Republica Macedonia, Muntenegru, Norvegia, Serbia și Turcia.

Sursa: locals.md

Cuvinte cheie:

scriitor , premiu , literatura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.