Mergi spre compartimentul: Literatura
06 decembrie 2019, 11:20 Literatura views 4061
La Chișinău va avea loc etapa finală a Concursului Bătălia cărților
06 decembrie 2019, 11:20 Literatura views 4061

La Chișinău va avea loc etapa finală a Concursului Bătălia cărților

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu" organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărților, ediția a V-a, scrie Noi.md.

Aceasta va avea loc la Biblioteca Centrală a BM „B.P. Hasdeu" (bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt, 148) pentru ambele categorii de vîrstă:

Sîmbătă, 7 decembrie, ora 11:00 – segmentul adolescenți (15-18 ani);

Duminică, 8 decembrie, ora 11:00 – segmentul copii (11-14 ani).

Evenimentul va cuprinde cîteva etape, în cadrul cărora concurenții finaliști vor prezenta pledoaria Convinge-mă să citesc!, susținînd cartea preferată din lista recomandată și vor răspunde la întrebări adresate de juriu, format din scriitori, critici literari, bibliotecari, dar și de public.

Participantul, care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, și va răspunde cel mai bine și mai convingător la întrebări va deveni Cititorul anului 2019.

Juriul va mai acorda premii pentru Cititorul anului, creativ, exeget, pro activ, iar toți finaliștii vor avea parte de diplome și surprize.

Concursul are drept scop stimularea lecturii și promovarea valorilor literare în rîndul copiilor și adolescenților și s-a desfășurat în perioada martie - noiembrie 2019.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

carte , literatura , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
2359 locuitori

Crasnoarmeiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tălăiești și Crasnoarmeiscoe. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2359 de locuitori. Satul Crasnoarmeiscoe a fost menționat documentar în anul 1490 cu denumirea Tălăiești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.