Mergi spre compartimentul: Teatrul
28 februarie 2019, 10:50 Teatrul views 12344
Dmitri Koev: „Trebuie să alegi și să rămîi om
28 februarie 2019, 10:50 Teatrul views 12344

Dmitri Koev: „Trebuie să alegi și să rămîi om" (Foto)

Dmitri Koev, unul dintre cei mai tineri și cei mai activi regizori din Moldova, artist emerit al ţării, regizorul Teatrului Dramatic de Stat Rus „A.P. Cehov", a montat, la Tiraspol, piesa „Cilindrul", premiera căreia a avut loc la Teatrul de Stat din Transnistria.

Comedia excentrică avînd un motiv intrigant, pe care Dmitri Koev a montat-o împreună cu trupa locală, a fost înalt apreciată de numeroșii spectatori. La teatru, nu au încetat aplauzele, iar strigătele „bravo" se auzeau din diferite colţuri ale sălii.

Spectacolul „Cilindrul", montat pe scena teatrului transnistrean, este o poveste despre dragoste și despre valoarea relațiilor umane. Clasica italiană de la celebrul comediograf Eduardo de Filippo. Italia veche, un cartier sărac din Napoli și două familii sărace. Dorința de a cîștiga un ban și de a nu rămîne fără acoperiș deasupra capului le împinge într-o aventură, în centrul căreia se află un cilindru.

Este de remarcat că aceasta este a doua lucrare a lui Dmitri Koev în afara Teatrului Dramatic de Stat Rus „A.P. Cehov" din Chișinău. Ceva mai devreme, el a realizat o montare reuşită a piesei „The Trap" de Robert Tom în sudul Moldovei – la Ceadîr-Lunga.

Vorbind despre piesa „Cilindrul", montată la Tiraspol, Dmitri Koev a remarcat: „Nu vreau să spun niște lucruri banale, dar nu le pot evita. Învinge dragostea, învinge tot ce este adevărat, iar murdăria sufletească pierde. Lăcomia pierde. Cel puțin pentru mine în această piesă, în această montare. În primul rînd, aceasta am vrut să transmit spectatorului – că trebuie să alegi și să rămîi om".

Dmitri Koev îşi explică foarte simplu alegerea regizorală – aceasta este o poveste în avara limitelor temporale, menționînd că Eduardo de Filippo este un poet și un clasic de nivelul lui Shakespeare.

Numeroșii spectatori de la Tiraspol au apreciat foarte înalt montarea regizorului moldovean Dmitri Koev, menționînd că le-a plăcut şi prestaţia impresionantă a actorilor, şi istoria interesantă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , actori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
364 locuitori

Petrovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Petrovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.