Mergi spre compartimentul: Teatrul
29 martie 2019, 09:40 Teatrul views 18093
Teatrul Ginta Latină rămîne în istorie
29 martie 2019, 09:40 Teatrul views 18093

Teatrul Ginta Latină rămîne în istorie

"Teatrul fără nume" este noua denumire a Teatrului Ginta Latină din Chişinău.

Odată cu această schimbare, artiştii au venit şi cu surprize pentru spectatori. Pe lîngă spectacole, vor fi organizate şi întruniri unde publicul va putea împărtăși trăirile simţite în sală, dar va putea veni și cu sugestii pentru actori.

"De ce „Teatrul fără nume"?. Este o idee a lui Mihai Țărnă, cel care este regizor-șef al acestui teatru. Este un teatru al tuturor și ne dorim ca spectatorul cînd va veni la teatru, să-i dea singur un nume acestui teatru", a spus Vitalie Jacota, actor.

"Noi ne propunem, să fim pe altă dimensiune, nu negăm, nu anulăm tot ceea ce am făcut pînă acum, doar că mergem mai departe cu alt ritm, cu alți pași", a declarat Nicu Ţărnă, actor şi interpret.

Şi aspectul instituţiei a trecut prin schimbări. A fost reparat holul teatrului. La lucrări s-au implicat toţi actorii.

"El era hol de instituție politizată, sovietică, aici a fost institutul marxism leninismului. Am trecut prin multe transformări, metamorfoze", a mai adăugat solistul trupei Gîndul Mîţei.

După spectacol, trupa "Gîndul Mîţei" a susținut un mic concert.

"Teatrul fără nume" numără 20 de actori.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Gîndul Mîței , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
292 locuitori

Sărătenii Noi este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 89 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 292 de oameni. Satul Sărătenii Noi a fost menționat documentar în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.