Mergi spre compartimentul: Teatrul
18 octombrie 2022, 11:00 Teatrul views 1010
Se caută directori noi de teatre, dar nu la toate
18 octombrie 2022, 11:00 Teatrul views 1010

Se caută directori noi de teatre, dar nu la toate

Ministerul Culturii anunță concurs pentru selectarea noilor director la teatrele care în urma demarării reformei teatrale au rămas fără conducere.

Acum sînt în plină desfășurare concursurile pentru postul de director al următoarelor instituții:

Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”

Lista candidaţilor admişi la concurs pentru angajarea în funcția de director al Instituției Publice Teatrul Republican de Păpuși „Licurici”:

  • Urușciuc Dumitru
  • Meleca Nicolae
  • Strungaru Daniela
  • Toma Ala

Intervirile și prezentarea Planului managerial urma să aibă loc la data de 13 octombrie 2022, rezultatele acestora însă deocamdată nu au fost anunțate.

Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC

Lista candidaţilor admişi la concurs pentru angajarea în funcția de director general al Instituției Publice Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „JOC”:

  • Strâmbeanu Aliona
  • Madan Marin
  • Morosanu Vasile

Intervirile și prezentarea Planului managerial urma să aibă loc la data de 12 octombrie 2022, rezultatele acestora însă deocamdată nu au fost anunțate.

Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S uliţî Roz Iurie Harmelin”

Lista candidaţilor admişi la concurs pentru angajarea în funcția de director al Instituției Publice Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret ,,S uliţî Roz Iurie Harmelin”

  • Petrov Alexandr

Intervirile și prezentarea Planului managerial urma să aibă loc la data de 6 octombrie 2022, rezultatele acestora însă deocamdată nu au fost anunțate.

Totodată, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan anunța că urmează să fie organizat și un concurs pentru ocuparea funcției de director urma să fie anunțat și pentru Teatrul Național de Stat „Vasile Alecsandri” din Bălți dar și pentru Teatrul Rus de Stat ”A.P. Cehov”, însă deocamdată acesta nu a fost anunțat oficial.

Recent, Ministerul Culturii a numit un nou director interimar al Teatrului Dramatic Rus A.P. Cehov pentru a-l înlocui pe Constantin Haret. Postul a fost preluat de Fiodor Gladii. Potrivit lui Prodan, teatrul are nevoie de „o gură de aer proaspăt”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , director

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.