Mergi spre compartimentul: Artele plastice
31 ianuarie 2014, 11:38 Artele plastice views 5894
Peste 120 de lucrări ale artiștilor plastici ruși din Moldova sînt expuse în centrul “C. Brîncuși”
Foto: tv7.md
31 ianuarie 2014, 11:38 Artele plastice views 5894

Peste 120 de lucrări ale artiștilor plastici ruși din Moldova sînt expuse în centrul “C. Brîncuși”

În stilul vremii de afară, artiștii plastici ruși din Moldova au organizat un vernisaj de pictură. Cele peste 120 de lucrări presurate cu azur au fost expuse la centrul expozițional „C Brîncuși” din capitală. Vizitatorii au ocazia de a contempla asupra operelor de artă pînă pe 16 februarie

De data asta, artiștii plastici ruși nu au fost egoiști și nu au monopolizat sala de expoziție. Ba deopotrivă, au permis semenilor lor mai mici să se manifeste împreună cu ei. Ca urmare, peste 120 de lucrări, clasate între pictură, gravură și fotografie, astăzi atîrnă spre admirație la Centrul expozițional „C Brîncuși” din capitală. Deschiderea evenimentului a avut loc aseară, în prezența autorilor și invitaților speciali.

Constantin Constantinov, Sculptor, Artist Plastic: «Am expus aici două lucrări personale pe care le-am creat cu mult timp în urmă, dar nu le-am scos niciodată în afara hotarelor. Eu ca cetățean și artist al Moldovei am un scop, să creez pentru această țară doar lucruri frumoase».

Cei care știu să mediteze asupra artei, spun că în lucrările expuse, autorii au fost ghidați de idei atat tradiționale, cît și abstracte.

Serghei Sulin, Președinte, Asociația Artiștilor Plastici Ruși Din Moldova: «Pe parcusul a 10 ani am reușit să organizăm peste 150 de vernisaje, cele mai impresionante s-au desfășurat în clădirea Parlamentului, în incinta Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, totodată am fost prezenți în Transnistria și Găgăuzia. Așadar, vă așteptăm cu drag la galeria de artă pe 16 februarie».

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Moldova , arta , pictor , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
319 locuitori

Ocniţa-Răzeşi este un sat din cadrul comunei Cucuruzeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Ocniţa-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.