Mergi spre compartimentul: Artele plastice
12 februarie 2014, 15:15 Artele plastice views 11563
Studenţi de pe ambele maluri ale Nistrului, uniţi prin prisma artei contemporane
Foto: trm.md
12 februarie 2014, 15:15 Artele plastice views 11563

Studenţi de pe ambele maluri ale Nistrului, uniţi prin prisma artei contemporane

13 studenţi din stînga Nistrului şi alţi 18 tineri din Chişinău participă la workshop-ul de la Facultatea de Arte Plastice şi Design a Universităţii „Ion Creangă" din capitală. Este una dintre etapele importante ale proiectului „Revenire la tradiţii" finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat de PNUD-Moldova, transmite Mesager.

În prima etapă a workshop-ului studenţii ascultă explicaţiile profesorilor, realizează schiţele viitoarelor lucrări, pe care le vor finisa în luna martie. „Facultatea noastră întotdeauna este disponibilă pentru asemenea proiecte atît cu raioanele din centrul Moldovei, cît şi cu cele din est. Avînd acum un proiect cofinanţat de UE, cred că vom face faţă cerințelor", afirmă Alexandru Vătavu, decanul Facultății Arte Plastice a Universităţii „Ion Creangă".

Proiectul „Revenire la tradiţii" îşi propune stabilirea relaţiilor de colaborare între mediul artistic din stînga şi din dreapta Nistrului. „Presupune valorificarea tradiţiilor naţionale, dar trecute prin prisma artei contemporane. Tinerii vor realiza nişte lucrări în care vor reda tradiţiile noastre,vor avea posibilitate să experimenteze diferite tehnici prin prisma arte moderne", spune Ana Simac, coordonator de proiect.

Proiectul este realizat de Comitetul Naţional al Consiliului Internaţional al Muzeelor în colaborare cu Muzeul Naţional de Artă, Uniunea Artiştilor Plastici din Tiraspol şi Facultatea de Arte Plastice a Universităţii „Ion Creangă". Lucrările realizate vor fi expuse în luna mai la Muzeul de Arte din Tighina, iar în august - la Muzeul Naţional de Artă din Chişinău. Valoarea proiectului este de 28 mii de dolari, destinaţi pentru procurarea materiei prime, organizarea simpozionului, expoziţiilor.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

arta , Tiraspol , Chisinau , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
3363 locuitori

Cioreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cioreşti şi Vulcăneşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3363 de locuitori. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.