Mergi spre compartimentul: Artele plastice
12 ianuarie 2016, 12:08 Artele plastice views 7836
O expoziţie a artistului plastic Petru Coşleţ a fost deschisă la Biblioteca Naţională
12 ianuarie 2016, 12:08 Artele plastice views 7836

O expoziţie a artistului plastic Petru Coşleţ a fost deschisă la Biblioteca Naţională

La Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a fost inaugurată astăzi expoziţia de pictură şi sculptură „În căutarea armoniei" a artistului plastic Petru Coşleţ.

Expoziţia cuprinde 26 de lucrări de pictură şi sculptură, realizate de autor în ultimii ani.

Solicitat de MOLDPRES, Petru Coşleţ a afirmat că aceasta este prima sa expoziţie din acest an, iar în decembrie şi-a etalat lucrările la un centru comercial din capitală.

„Îmi place să pictez icoane, peisaje, portrete, precum și să fac lucrări de sculptură decorative. Una dintre acestea, care dă titlul expoziţiei, a fost inspirată din creaţia lui Michelangelo. Prin ea am încercat să sugerez comunitatea dintre umanitate şi divinitate, adică ce am putea face ca lumea să fie mai bună, iar în societate să domine armonia", a precizat Petru Coşleţ.

Şefa Direcţiei programe culturale a bibliotecii sus-numite, Raisa Melnic a menţionat că Petru se distinge printr-o viziune aparte asupra vieţii şi creaţiei. „El are un fel deosebit de a vorbi prin pictură, ca să ne deschidă sufletul spre lumea lui interioară", a constatat sursa citată.

Petru Coşleţ s-a născut la 10 iulie 1964 în satul Bujor, raionul Hînceşti. În 1984 a absolvit Şcoala Republicană de Pictură „I. E. Repin" (actualmente - Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală"). În 1996-1999 şi-a perfecţionat măiestria în atelierul pictorului Aleksandr Mihailov, profesor la Academia de Arte din Sankt Petersburg, Rusia. Şi-a expus lucrările în mai multe oraşe din R. Moldova, România, Italia şi Federaţia Rusă.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 11 februarie.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , arta , sculptor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
1144 locuitori

Morenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şicovăţ și Morenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 124 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1144 de oameni. Satul Morenii Noi a fost înființat în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.