Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
17 aprilie 2018, 12:48 Meşteşuguri populare views 14111
Lucrările ceramiștilor moldoveni au fost prezentate în Italia (Foto)
17 aprilie 2018, 12:48 Meşteşuguri populare views 14111

Lucrările ceramiștilor moldoveni au fost prezentate în Italia (Foto)

În Italia a avut loc ceremonia de inaugurare a Expoziției de ceramică tradițională moldovenească "Apă, Pămînt, Mîini, Foc", care se va desfășoară în or. Montevarchi, Italia, pînă la 21 aprilie curent.

În cadrul expoziției, găzduită de către Stanze Ulivieri din Montevarchi, au fost expuse lucrările ceramiștilor moldoveni Adrian Triboi și Vitalie Parlui.

La ceremonia inaugurală au intervenit Primarul din Montevarchi Silvia Chiassai Martini, Consulul Onorific Alessandro Signorini, Directorul Camerei de Comerț din Arezzo Giuseppe Salvini, Președintele Asociației de Promovare Socială Italia-Moldova Onlus Gian Luca del Marco, Președintele Circolo Stanze Ulivieri Elisabetta Benini, Președintele Asociației Proloco Montevarchi Alessandro Chimenti.

La eveniment au participat numeroși invitați, reprezentanți ai mediului de afaceri, cultură, reprezentanți ai comunității moldovenești din regiune. Programul a inclus, la fel, uvertura Maestrului Primo Oliva, iar în încheiere – degustarea vinurilor și bucatelor tradiționale moldovenești.

Cuvinte cheie:

ceramica , expoziție , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.