16 decembrie 2021, 16:45 Rubrica vizitatorilor-autori views 2240
Alexandra Conunova: Procuratura caută o infracțiune cu vioară nu acolo unde trebuie
16 decembrie 2021, 16:45 Rubrica vizitatorilor-autori views 2240

Alexandra Conunova: Procuratura caută o infracțiune cu vioară nu acolo unde trebuie

Începutul acestei istorii a căpătat o mare rezonanță, dar un sfîrșit fericit încă nu se prevede. Așadar, să reamintim: pe 22 octombrie a acestui an, pe aeroportul din Chișinău a avut loc un incident – din bagajele violonistei moldovene Alexandra Conunova, care zbura în Rusia, a fost confiscată o vioară din secolul al XVIII-lea.

Motivînd faptul că instrumentul nu a fost declarat în mod corespunzător, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis un dosar penal "pentru tentativă de contrabandă". Alexandra Conunova este o muziciană celebră, cîștigătoarea a numeroase competiții internaționale, care a cîntat împreună cu cele mai renumite orchestre simfonice ale lumii, iar la această vioară, confecționată de maestru Guadagnini, ea cîntă mai mult de patru ani și a călătorit cu ea în zeci de țări.

Se părea că neînțelegerea va fi rezolvată foarte repede, instrumentul îi va fi returnat muzicienei și i se vor aduce scuzele de rigoare. Cu toate acestea, cazul așa și nu a fost rezolvat, violonista a fost nevoită să anuleze mai multe concerte, spectacole programate, nemaivorbind de stresul moral și psihologic puternic de care avut parte.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

procuratura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.