Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 octombrie 2012, 15:48 Miniatura views 8399
25 octombrie 2012, 15:48 Miniatura views 8399

Ziua recrutului la Floreşti

Tinerii din raionul Floreşti, care ar putea fi înrolaţi în Armata Naţională, în toamna acestui an, au fost în centrul atenţiei de „Ziua Recrutului”. Evenimentul a fost organizat de secţia Administrativ Militară şi Direcţia Cultură, Tineret şi Sport din cadrul Consiliului raional.

Recruţii au rămas impresionaţi de aplicaţiile prezentate de militarii în termen. Ostaşii prezenţi la eveniment au venit cu sfaturi pentru recruţi. Invitaţii de onoare, dar şi toţi curioşii prezenţi la ”Ziua Recrutului” au urmărit cu mare atenţie desantarea paraşutiştilor, cum luptă corp la corp şi mînuiesc armamentul militarii Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger”, au ascultat o selecţie de piese muzicale, interpretate de orchestra militară prezidenţială.

 

Cuvinte cheie:

localitati , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.