Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iulie 2017, 11:30 Pictura views 5018
În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuinţe sociale
13 iulie 2017, 11:30 Pictura views 5018

În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuinţe sociale

În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuințe sociale. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comitetul de supraveghere al Unităţii de Implementare a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II (UIP II), relatează MOLDPRES.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a afirmat că prin decizia Comitetului de supraveghere al UIP II s-a aprobat finalizarea unei construcții demarate la începutul anilor 1990. Va fi un bloc cu parter și patru nivele, apartamente cu trei, două și chiar cu o odaie. Costul total al proiectului constituie circa 1 mln de euro, se menționează într-un comunicat de presă al ministerului.

De asemenea, Vasile Bîtca a precizat că, în perioada 2009-2011, în cadrul primei faze a proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră, în raionul Glodeni au fost construite 30 de apartamente sociale.

Locuinţele sînt repartizate de către autorităţile publice locale în locațiune.

Locuințele sociale în Republica Moldova sînt construite în cadrul unui proiect susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, ce oferă țării noastre un împrumut de aproape 20,4 mln euro, pe un termen de pînă la 20 de ani. Pînă la sfârșitul anului 2018, cînd va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în 8 raioane ale țării.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
7546 locuitori

Truşeni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Truşeni şi Dumbrava. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7546 locuitori. Satul Trușeni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.