Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 mai 2019, 10:45 views 13106
Primarul comunei Selişte, reţinut pentru mită
20 mai 2019, 10:45 views 13106

Primarul comunei Selişte, reţinut pentru mită

Primarul comunei Selişte, raionul Orhei, a fost prins în flagrant de către ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie, în timp ce primea 6.000 de lei, de la o persoană de încredere a unui agent economic.

Cercetat penal pentru corupere pasivă, funcţionarul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Potrivit unui comunicat al CNA, alesul local, din partea Partidului Liberal, pretindea 10 la sută din suma unor contracte, în valoare de 190 mii de lei, prin care un agent economic urma să facă lucrări de iluminare stradală în Selişte, Lucaşeuca şi Mana.

Potrivit anchetei, serviciile au fost efectuate fără întîrziere, primarul însă ar fi creat obstacole la achitarea plăţilor contractuale. Pentru deblocarea situaţiei, funcţionarul ar fi pretins o sumă totală de 19 mii de lei.

Acum el riscă pînă la 10 ani de puşcărie şi o amendă de 400 de mii de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

mită , primar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.