Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 septembrie 2018, 11:33 views 10972
Biserica din lemn în unul din satele moldovenești a ars după ce a fost lovită de fulger (Foto)
27 septembrie 2018, 11:33 views 10972

Biserica din lemn în unul din satele moldovenești a ars după ce a fost lovită de fulger (Foto)

Unul dintre utilizatori a trimis la redacţia portalului Moldovenii.md o fotografie veche în care a fost surprins momentul înmormîntării de la cimitirul vechi din satul Lipcani. În acest cimitir în acele timpuri se înălţa o biserică din lemn, în care, potrivit martorilor oculari a lovit fulgerul şi care a ars din această cauză, rămînîndu-i numai fundația.

Pe versoul fotografiei există o inscripție din care, din păcate, este dificil de descifrat toate cuvintele. Iată ce am reuşit să descifrăm: "Înmormîntarea soldatului Detaşamentului 30 al Corpului Armatei Şevcenko. A murit pe 31 octombrie 1915 fiind răpus de o bombă aruncată dintr-un aeroplan austriac".

Dacă aveți fotografii interesante legate de istoria, natura, cultura Moldovei, le puteți trimite la adresa de e-mail support@moldovenii.md și noi le vom publica cu plăcere pe site-ul Moldovenii.md.

Cuvinte cheie:

biserica , fotografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.