Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 septembrie 2015, 10:20 views 8324
Rețelele de canalizare de la Costești au fost extinse cu 7,5 km
15 septembrie 2015, 10:20 views 8324

Rețelele de canalizare de la Costești au fost extinse cu 7,5 km

Lucrările de extindere a rețelelor de canalizare în orașul Costești, raionul Râșcani, decurg conform graficului. Până în prezent, au fost construiți 7,5 km de rețele de canalizare, din cei peste 11 km planificați, și edificate 228 de cămine.

Recent, specialiștii din cadrul Secției managementul proiectelor a ADR Nord au efectuat o vizită de monitorizare la Costești, unde împreună cu părțile implicate în realizarea proiectului „Extinderea reţelelor de canalizare în orașul Costeşti" au discutat despre divergențele apărute în documentația tehnică de proiect, luând în calcul o serie de posibilități de soluționare a lor.

Anterior, s-a stabilit ca lucrările de construcție să fie supravegheate atât de responsabilul tehnic din partea ADR Nord, cât și de către doi experți tehnici din partea Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), unul internațional și unul național. Este vorba despre Colm McCabe, expert internațional, și Dumitru Schivu, expert național.

Lucrările de construcție sînt efectuate în cadrul unui proiect-pilot realizat de ADR Nord și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al României şi Uniunea Europeană, prin intermediul GIZ.

Valoarea totală a proiectului „Extinderea reţelelor de canalizare în orașul Costeşti", finanțat din sursele externe sus-menționate, se cifrează la 6,19 de milioane de lei. Acest proiect face parte din proiectul-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Rîșcani", în valoare totală de 20,84 de milioane de lei.

Sursa: provincial.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
4941 locuitori

Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.