Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 noiembrie 2015, 16:28 views 7397
Primăria orașului Orhei va aloca 10 000 lei pentru nou-născut
27 noiembrie 2015, 16:28 views 7397

Primăria orașului Orhei va aloca 10 000 lei pentru nou-născut

Primăria orașului Orhei anunță că, începând cu 1 decembrie 2015, familiile din orașul Orhei vor primi o indemnizație unică la naşterea copilului, denumită "Alocația orașului Orhei pentru nou-născut".

Această indemnizație a fost instituită la inițiativa primarului Ilan Șor, în scopul protecţiei sociale a familiilor cu copii și stimulării creșterii natalității în oraș.

Astfel, pentru nașterea primului copil (inclusiv naștere multiplă), "Alocația orașului Orhei pentru nou-născut" va constitui 7000 lei (în cazul nașterii multiple – pentru fiecare copil). Pentru nașterea celui de-al doilea copil și nașterile ulterioare, "Alocația orașului Orhei pentru nou-născut" va constitui 10 000 lei.

Important:

De "Alocația orașului Orhei pentru nou-născut" vor putea beneficia familiile/părinții care au viza de reședință și au locuit nu mai puțin de 12 luni până la nașterea copilului în orașul Orhei, cu condiția că născutul a fost înregistrat la OSC, iar alocația a fost solicitată în termen de maxim 6 luni de la nașterea copilului. Cererile de solicitare a indemnizației pot fi depuse începând cu 7 decembrie, la Primăria orașului Orhei, Biroul de informare, pe numele viceprimarului pentru probleme sociale.

Sursa: orhei.md

Cuvinte cheie:

primaria , Orhei , indemnizatii , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
593 locuitori

Trifăneşti este un sat din cadrul comunei Heciul Nou, raionul Sîngerei. Satul Trifănești se află la distanța de 32 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 593 de oameni. Localitatea a fost înființată în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.