Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iulie 2019, 12:00 Etnogeneza moldovenilor views 4266
35 de familii, care au avut de suferit de pe urma prăbușirii blocului de la Otaci, vor primi peste 8 mln de lei
27 iulie 2019, 12:00 Etnogeneza moldovenilor views 4266

35 de familii, care au avut de suferit de pe urma prăbușirii blocului de la Otaci, vor primi peste 8 mln de lei

35 de familii, care au avut de suferit de pe urmă prăbușirii blocului de la Otaci, vor primi peste opt milioane de lei din partea statului.

Compensația pentru apartamentele distruse variază între 277 mii lei și 149 mii lei, iar compensația pentru bunurile pierdute variază între 48 mii lei și 77 mii lei. O hotărâre cu privire la acordarea compensațiilor a fost aprobată la ședința de astăzi a Executivului.

Din suma totală, peste șase milioane de lei vor fi alocate pentru despăgubirea valorii locuințelor distruse ale sinistraților, care au avut de suferit în urma prăbușirii blocului locativ nr. 2 din orașul Otaci. Două milioane de lei vor fi alocate pentru prejudiciul material cauzat de pierderea bunurilor materiale de primă necesitate ale sinistraților.

Banii vor fi luați din fondul de intervenție al Guvernului și vor fi transferați Consiliului local al orașului Otaci și raionului Ocnița. Ulterior, mijloacele financiare vor fi transferate în conturile sinistraților de către Consiliul local al orașului Otaci. Totodată, Consiliul va fi responsabil de perfectarea documentelor necesare pentru finanțarea cheltuielilor în cauză.

Sumele de bani prevăzute pentru compensarea cheltuielilor suportate la achitarea taxei de stat și taxa notarială pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare a locuințelor vor fi alocate din contul bugetului Consiliului local al orașului Otaci în baza contractelor de procurare a locuinței, înregistrate în modul stabilit.

Mai jos puteți vedea lisat sinistraților care vor beneficia de compensații.

Anterior, președintele raionului Ocnița intenționa să facă o solicitare la Guvern pentru a cere majorarea compensațiilor. Vasilii Romaniuc a menționat atunci că oamenii au rămas nu doar fără locuințe, dar și fără multe bunuri din apartamente.

În seara zilei de 19 iunie a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit cu nouă etaje din orașul Otaci, Ocnița. Victime nu au fost înregistrate, oamenii fiind evacuați înainte de producerea accidentului.

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
769 locuitori

Agronomovca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Agronomovca, Zăzulenii Noi și Negurenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni şi la 95 km de Chişinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Satul Agronomovca a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.