Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 iunie 2015, 14:39 Despre limba moldovenească views 10874
Salvatorii ruşi au finalizat demolarea funicularului Rezina-Rîbniţa
Foto: facebook.com
18 iunie 2015, 14:39 Despre limba moldovenească views 10874

Salvatorii ruşi au finalizat demolarea funicularului Rezina-Rîbniţa

Salvatorii de la Ministerul Situaţiilor Excepţionale al Rusiei se întorc astăzi, 17 iunie, la Moscova după ce au finalizat demolarea funicularului avariat care unea Rezina şi Rîbniţa, aflate pe cele două maluri ale Nistrului, comunică agenţia RIA Novosti cu referire la informațiile oferite de Serviciul de presă al MSE.

În total, la etapa finală a operaţiunii, desfăşurate pe 14 mai, au participat 23 de specialişti, inclusiv 19 salvatori din detaşamentul „Ţentrospas", care au activat la Rîbniţa şi anul trecut.

Anterior MSE al Rusiei a comunicat că au fost dezasamblate manual 2,6 mii de metri pătraţi de plasă de protecţie. În anul 2014 specialiştii au lichidat, prin intermediul aruncării în aer controlate a construcţiilor de rezistenţă, segmentul funicularului care trecea pe deasupra cartierelor rezidenţiale. Atunci au fost demontate 300 de tone de construcţii metalice şi coborîte 60 de vagonete.

Funicularul, cu lungimea de circa 3,7 km, o parte a căruia trecea deasupra Nistrului, a fost construit cu peste 50 de ani în urmă pentru livrarea materiei prime la Combinatul de Ciment din Rîbniţa. În ultimii 20 de ani obiectul nu a fost folosit şi a ajuns în stare avariată.

Sursa: ru.sputnik.md

Cuvinte cheie:

Nistru , drum , Rusia , Moldova , salvatori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.