Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 august 2018, 14:45 Despre limba moldovenească views 13028
La Rezina a fost inaugurată Aleea Siguranței
20 august 2018, 14:45 Despre limba moldovenească views 13028

La Rezina a fost inaugurată Aleea Siguranței

În orașul Rezina a fost inaugurată o Alee a Siguranței. Aceasta este o iniţiativă a Inspectoratului General al Poliţiei (IGP) şi are scopul de a învăţa populaţia cum să evite sau să se protejeze în situaţii de risc.

Aleea Siguranţei de la Rezina include mai multe panouri de atenționare, prin care trecătorii sunt informați despre siguranţa în trafic, cum să-şi protejeze locuinţele, maşinile şi buzunarele de răufăcători, precum şi despre faptul cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc.

„Cetățenii orașului Rezina se pot plimba pe Aleea Siguranței, pot citi mesajele care vin să le amintească despre siguranța lor și a copiilor lor. În prezent, atestăm o ușoară diminuare a ratei infracționalității în Republica Moldova de aproximativ 9 la sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar acest fapt, putem spune că se datorează și inaugurării acestor Alei din țară. Îmi doresc ca acest număr să fie abia un început, iar noi, împreună cu primarii, președinții de raioane, reprezentanții societății civile, să depunem efort ca fiecare localitate din țară să beneficieze de mai multe Alei ale Siguranței", a afirmat Alexandru Pânzari, șef al IGP.

Asemenea Alei ale Siguranței au fost inaugurate deja în 48 de localități din țară.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Rezina , Alee , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.