Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 august 2016, 16:16 Românismul unor moldoveni views 6730
Opt raioane din nord au decis să constituie o piață agricolă en gros
09 august 2016, 16:16 Românismul unor moldoveni views 6730

Opt raioane din nord au decis să constituie o piață agricolă en gros

Opt raioane din nordul țării au decis să organizeze în orașul Rîșcani o piață agricolă regională en-gros. Decizia privind implementarea proiectului dat a fost adoptată luni în cadrul unei ședințe a Consiliului raional Rîșcani.

Piața agricolă din Rîșcani ar urma să devină centru regional pentru încă șapte raioane din nord. Împreună cu raioanele Glodeni, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Drochia, Soroca și Briceni, urmează să fie dezvoltată infrastructura de afaceri regională pentru asigurarea comercializării eficiente a producţiei locale de legume și fructe, în condiții igienice, de calitate şi în folosul consumatorilor.

Nota conceptuală se află deja la etapa a II-a a concursului de proiecte finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, care va fi depusă pînă la data de 24 august 2016.

Suma totală a proiectului constituie 18,5 milioane de lei. Data limită de depunere a cererilor de finanțare pentru etapa a II-a a Concursului propunerilor de proiecte este 22 august.

Sursa: www.eurotv.md

Cuvinte cheie:

localitati , piata , agricultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2730 locuitori

Sadova este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Sadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Amplasat în zona Codrilor, satul Sadova este situate la o distanţă de 14 km de oraşul Călăraşi şi la 48 km de Chşinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2730 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sadova datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.