Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

În raionul Slobozia s-a desfășurat concursul pentru cel mai curat și verde sat

Autoritățile raionului Slobozia au decis să efectueze un concurs anual pentru cea mai curată și verde localitate, pentru a ajuta la amenajarea satelor.

Rezultatele concursului au fost anunțate miercuri, transmite agenția "Novii Reghion". Primul loc în competiția pentru cea mai curată și verde localitate l-a ocupat satul Glinoe, locul al doilea a fost acordat satului Parcani, iar al treilea - satului Nezavertailovka.

În categoria satelor cu o populație de la 1000 la 3000 de locuitori cel mai bine amenajat a afost recunoscut satul Frunze,  iar în categoria localităților cu peste 3000 de oameni - satul Caragaș din raionul Slobozia.

Cuvinte cheie:

Moldova , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
382 locuitori

Ciulucani este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 5 km de oraşul Teleneşti şi la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîtului din anul 2004, populaţia satului constituia 382 de oameni. Satul Ciulucani a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.