Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

Colinde de Crăciun la Șoldănești

În incinta Căminului de Cultură din Şestaci, a avut loc prima etapă a ediţiei 2011 a festivalului raional „Sa trăiţi, să înfloriţi", la care au participat 12 colective artistice. Căminul de Cultură din satul dat este unul din puţinele lăcaşuri de cultură din raion care are mobilier pe potrivă, are încălzire autonomă şi o sală de festivităţi bine amenajată.

Sărbătoarea a început cu parada colectivelor, ca mai apoi fiecare formaţiune artistică să evoluze în scenă. Potrivit regulamentului, fiecare colectiv a avut în repertoriul său colinde, urături, cîntece de iarnă, improvizări scenice, dramatizări cu măşti zoomorfe. Spectatorii au avut parte de un adevărat spectacol în preajma sărbătorilor de iarnă.

Şi mic şi mare, şi tineri şi vîrstnici – toţi au venit la sărbătoare cu vorbe bune, urări de sănătate, cu colinde, obiceiuri şi tradiţii de la vatră.

Sursa: impulstv.com

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
1074 locuitori

Bîc este un sat din cadrul comunei Bubuieci, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.54 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.55 km. Localitatea se află la distanța de 3 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1074 de oameni. Satul Bîc a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.