Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 august 2014, 14:55 views 10513
La Căpriana a debutat festivalul „Ecogastroetnica”
Foto: trm.md
11 august 2014, 14:55 views 10513

La Căpriana a debutat festivalul „Ecogastroetnica”

Roşii din Străşeni, struguri din Căuşeni sau pepeni din Criuleni - un sortiment bogat de producţie agricolă a fost expus în inima Codrilor. Desfăşurat în premieră, Festivalul „Ecogastroetnica", a reunit recent lîngă mănăstirea Căpriana agricultori şi meşteri poulari din întreaga ţară.

Fructe şi legume ecologice crescute în Moldova au fost propuse pentru vînzare iubitorilor de produse ecologice. Vizitatorii şi-au făcut plinul cu fructe și legume, dar au recunoscut că aşteptau preţuri mai mici.

Organizatorii evenimentului spun că au pregătit o serie de surprize. Una dintre acestea a fost Coliba lui Moş Ion unde puteau fi găsite obiecte de artizanat și măști, fluierașe, pixuri fermecate pentru copilași.

Pe parcursul a două zile, oaspeții evenimentului au avut parte de bucate tradiționale, ateliere culinare, întîlniri cu meșterii populari, muzică și dansuri. La eveniment au evoluat interpreți autohtoni.

Potrivit inițiatorilor, Festivalul „Ecogastroetnica" este organizat în susținerea producătorilor moldoveni de fructe și legume, pe fondul embargoului impus de Federația Rusă.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
4800 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerniţa și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Mălăiești alcătuia 4800 oameni în anul 2008. Satul Mălăieşti a fost atestat documentar în anul 1540.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.