Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 mai 2018, 09:40 views 11087
Drapelul Victoriei a unit poporul moldovenesc pentru eliberarea Patriei (Foto)
10 mai 2018, 09:40 views 11087

Drapelul Victoriei a unit poporul moldovenesc pentru eliberarea Patriei (Foto)

La 9 mai în Taraclia, consiliul obștesc „Pentru Patria liberă" a organizat tradiționala acțiune prilejuită de Ziua Victoriei – "Marșul Victoriei".

Piața centrală a acestui oraș moldovenesc a fost acoperită cu cea mai mare copie în istorie a Drapelului Victoriei care a fost ridicat în mai 1945 în Berlin deasupra Reichstag-ului.

Participanții la acțiune au desfășurat un postav roșu imens pe care au fost repetate cu precizie inscripțiile stindardului de luptă a Diviziei 150 de infanterie a Armatei a 3-a a Frontului 1 Belorus, care cu 73 de ani în urmă a devenit Drapelului Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Evenimentul solemn a fost organizat de consiliul obștesc „Pentru Patria liberă" în colaborare cu primăria orașului Taraclia și primarul Serghei Filipov, la care s-au alăturat mii de locuitori din Taraclia, precum și reprezentanți ai altor orașe din Moldova care s-au adunat din toată țara pentru a participa la acțiunea comemorativă.

Potrivit organizatorilor, Marșul Victoriei și festivitățile din Taraclia vor rămîne în istorie și sînt simbolice pentru actuala Moldovă, captivată de oligarhi. „În acest an, pentru a menține buna noastră tradiție, am decis să desfășurăm la 9 mai cea mai mare pe lume copie a Stindardului Victoriei și a Panglicii Sf. Gheorghe în orașul Taraclia".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

drapel , Ziua Victoriei , Taraclia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
336 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Danu, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 336 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.