Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 iulie 2014, 09:58 views 14429
În Transnistria a izbucnit un scandal de spionaj
Foto: obozrevatel.com
21 iulie 2014, 09:58 views 14429

În Transnistria a izbucnit un scandal de spionaj

Pe rețelele sociale și on-line forumurile din Transnistria a fost plasată înregistrarea audio a conversației telefonice dintre ministrul de interne și șeful comitetului vamal de stat din autoproclamata rmn Gennadi Kuzmicev cu șeful adjunct pentru activitatea operativă a Direcției Regionale Sud a Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, Vladimir Gorojankin, transmite Golos.ua și agenția de știri "Tiras".

Potrivit publicației, oficialii ucrainean și transnistrean au discutat situația în interiorul și în jurul rmn, precum și posibilitatea apariției în regiune a ex-ministrului de securitate a Transnistriei, Vladimir Antiufeev.

Potrivit experților agenției de știri, apariția pe rețele a acestei înregistrări audio poate indica o acutizare a luptei interne pentru putere în Transnistria, care implică activizarea războiului materialelor compromițătoare.

Amintim că Vladimir Antiufeev a fost demis din funcția de ministru al securității de stat a rmn în 2012, la scurt timp după schimbarea puterii în republica separatistă. Împotriva lui a fost intentat un dosar penal privind suspiciunea de abuz de putere. În special, el a fost acuzat de participarea activă în activitatea de redistribuire a businessului în Transnistria în anii 1990 și eliminarea autorităților criminale locale în scopul îmbogățirii personale. Astfel, potrivit presei din Republica Moldova, Antiufeev i-a forțat să se retragă pe conducătorii grupărilor criminale organizate din Bender Nikolai Drozdețki și Iuri Grinfeld (cunoscut ca Iura Moldavan).

Antiufeev a calificat aceste acuzații ca invenții, sugerînd că adversarii încearcă să-l discrediteze, de teama materialelor compromițătoare pe care le-ar deține.

Recent Vladimir Antiufeev a fost numit vice-prim-ministru pentru securitate a autoproclamatei republici populare Donețk.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

spionaj , Transnistria , scandal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
697 locuitori

Vrăneşti este un sat din cadrul oraşului Sîngerei, raionul Sîngerei. Satul Vrănești este situat la distanța de 5 km de orașul Sîngerei și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.