Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 octombrie 2015, 11:42 views 8159
Tinerii din regiunea transnistreană care se eschivează de la serviciul militar riscă pedepse cu închisoarea
01 octombrie 2015, 11:42 views 8159

Tinerii din regiunea transnistreană care se eschivează de la serviciul militar riscă pedepse cu închisoarea

Tinerii din regiunea transnistreană care se eschivează de la serviciul militar, în cadrul aşa-zisei armate transnistrene, riscă să fie sancţionaţi cu o amendă de aproximativ 600 de dolari americani sau cu închisoare de până la doi ani. Despre acest lucru a relatat, pentru Radio Moldova Actualităţi, juristul Asociaţiei „Promo-LEX", Alexandru Zubco.

„Suntem îngrijorați că nu există nicio reacție din partea autorităților constituționale de la Chișinău. Din 1 octombrie începe o nouă campanie de înrolare de toamnă. În regiune sunt înrolate persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 -27 de ani. În mare parte, ei sunt cetățeni ai Republicii Moldova, ai Federației Ruse or ai Ucrainei. Respectiv, un regim care sfidează normele internaționale și încalcă drepturile omului nu ar trebui să înroleze aceste persoane", a spus Alexandru Zubco.

Radio Moldova Actualități relatează că Asociația „Promo-LEX", începând cu 2007, a atras atenția, în repetate rânduri, asupra fenomenului de înrolare forțată în structurile paramilitare ilegale, precum și asupra gravelor probleme, abuzuri și încălcări ale drepturilor fundamentale, cu care se confruntă majoritatea tinerilor înrolați forțat.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.