Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 noiembrie 2015, 10:40 views 8137
Astăzi au loc alegeri legislative și locale în Transnistria!
29 noiembrie 2015, 10:40 views 8137

Astăzi au loc alegeri legislative și locale în Transnistria!

Astăzi, în Transnistria, au loc, în premieră, așa-zisele alegeri legislative și locale. Astfel, în urma scrutinului se va alege componența așa-numitului Soviet Suprem și a membrilor consiliilor locale.

În stânga Nistrului, secțiile de votare au fost deschise la ora 7:00. La ora 7:30 deja votaseră peste 10 oameni la secția nr. 254, care se află în incinta Școlii de Arte "Serghei Rahmaninov".

Președintele secției de votare nr. 254, Olga Galenco, a menționat că secția a fost deschisă la timp, fără accidente sau defecțiuni tehnice. De asemenea, aceasta a precizat că în zonă sunt prezenți câte doi observatori din partea fiecărui candidat în așa-numitul Soviet Suprem și din consiliile orășenești, scrie presa locală.

Pentru organizarea alegerilor, din bugetul local vor fi cheltuite peste 500 de mii de dolari. Pe teritoriul stâng al Nistrului vor fi deschise 54 de secții de vot și 12 secții de circumscripție. Scrutinul, la fel ca altele de până acum, nu este recunoscut de Moldova și comunitatea internațională.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , alegeri , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
4474 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hristoforovca și Pîrliţa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4474 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.