Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 iulie 2019, 12:40 views 8640
Times: 13 etaje sub pămînt - un buncăr sovietic secret din Moldova atrage turiștii
10 iulie 2019, 12:40 views 8640

Times: 13 etaje sub pămînt - un buncăr sovietic secret din Moldova atrage turiștii

Un buncăr odată-secret din perioada sovietică devine din ce în ce mai popular în rîndul turiștilor străini, transmite The Times.

Construcţia, uitată de aproape trei decenii, se încadează bine în tendința de recreare a atmosferei din perioada URSS, care atrage în regiune tot mai mulți turiști, transmite russian.rt.com.

Chiar și una dintre cele mai păzite taine ale URSS este greu de ținut în secret pentru o lungă perioadă de timp în era rețelelor sociale și Instagram. Astfel, buncărul sovietic, de construcția căruia nu știau nici măcar locuitorii din împrejurimi, a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice pentru sute de turiști străini care călătoresc în Europa de Est și care doresc să se scufunde în atmosfera timpurilor Uniunii Sovietice, scrie The Times.

Împreună cu alte două construcții similare, buncărul a fost construit spre sfîrșitul URSS în cazul unei catastrofe nucleare. Se dorea ca familii înalților oficiali sovietici să se poată ascunde acolo timp de cîteva luni. Cu toate acestea, după prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991, buncărul neterminat a fost uitat pentru aproape 30 de ani.

În ciuda faptului că partea superioară a obiectului multietajat, pierdut în pădurile moldovenești, a fost deja dusă la fier vechi, în ultimii ani, buncărul, care are 13 etaje sub pămînt, a pezentat interes pentru locuitorii și străinii aventuroși care l-au transformat într-o atracție locală.

Totul constă în faptul că localnicii nu intenționează să renunțe la moștenirea lor sovietică.

Cuvinte cheie:

Transnistria , buncăr , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
683 locuitori

Comisarovca Nouă este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşniţa Nouă, Bosca, Pohrebea Nouă și Comisarovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubasari și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Comisarovca Nouă alcătuia 683 de oameni în anul 2011. Satul Comisarovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.