Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2012, 09:47 views 4879
11 octombrie 2012, 09:47 views 4879

Ucraina nu va coordona demarcarea frontierei cu Transnistria

Ministerul ucrainean de Externe nu a comentat acuzațiile Tiraspolului cu privire la lipsa de coordonare cu Transnistria a procesului de demarcare a frontierei de către  partea ucraineană.

"Pot să spun doar că noi deocamdată nu comentăm", - a declarat în cadrul unui briefing la Kiev purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe ucrainean Alexandr Dikusarov, răspunzînd la întrebarea reporterului agenției "Novii Reghion".

În același timp, fostul ministru de externe al Ucrainei Vladimir Ogrîzko a declarat că Ucraina a semnat un acord cu Republica Moldova și nu are nevoie să coordoneze delimitarea frontierei cu conducerea Transnistriei.

"În sfîrșit, trebuie pus capăt acestei practici. Trebuie să avem frontiere ucrainene demarcate și cu cît o vom face mai repede, cu atît mai bine pentru noi toți, inclusiv Republica Moldova. Au fost semnate toate acordurile, și putem face acest lucru chiar și în mod unilateral ", - a spus Ogrîzko pentru "Novii Reghion".

Cuvinte cheie:

Transnistria , localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3295 locuitori

Ustia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Ustia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Dubăsari și la 48 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3295 de oameni. Ustia a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.