Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2024, 15:00 views 516
Pînă cînd ar putea folosi numere de înmatriculare neutre mașinile din Transnistria
12 iunie 2024, 15:00 views 516

Pînă cînd ar putea folosi numere de înmatriculare neutre mașinile din Transnistria

Parlamentul Republicii Moldova ar putea extindere termenul de aplicare a mecanismului de înmatriculare cu numere neutre pentru vehiculele din regiunea transnistreană. Un grup de deputați propune ca acest mecanism să fie valabil pînă în 31 decembrie 2026.

Autorii inițiativei spun că, de la intrarea în vigoare a legii pe 1 septembrie 2018 și pînă la 7 iulie 2023, Agenția Servicii Publice a înmatriculat aproximativ 10.020 vehicule în punctele de înmatriculare deschise în Tiraspol și Rîbnița. Numărul înmatriculărilor a crescut semnificativ după 1 septembrie 2021, cînd Ucraina a interzis trecerea vehiculelor cu plăci nerecunoscute peste frontiera moldo-ucraineană, transmite bizlaw.md.

Deputații mai spun că, începînd din 29 decembrie 2021, Tiraspolul a blocat prestarea serviciilor de înmatriculare primară, limitînd astfel numărul înmatriculărilor. Totuși, interesul locuitorilor din regiunea transnistreană pentru aceste servicii a crescut, evidențiind relevanța și importanța mecanismului.

Un alt argument este faptul că, prelungirea termenului de aplicare a mecanismului de înmatriculare cu numere neutre va continua să ofere servicii publice locuitorilor din regiunea transnistreană, întărind încrederea între cele două maluri ale Nistrului. Aceasta contribuie la respectarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Se propune, de asemenea, intrarea în vigoare a legii să survină la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1757
Populația:
3271 locuitori

Filipeni este un sat şi comună din raionul Leova. Filipeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Leova și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3271 de oameni. Satul Filipeni a fost menționat documentar în anul 1757.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.