Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2024, 14:00 views 380
Un stadion de fotbal de standardele UEFA ar putea apărea la Stăuceni
12 iunie 2024, 14:00 views 380

Un stadion de fotbal de standardele UEFA ar putea apărea la Stăuceni

În Moldova, va fi construit un stadion de fotbal nou, modern, conform standardelor Uniunii Asociaților Europene de Fotbal (UEFA), notează Noi.md.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, împreună cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și președintele Federației Moldovenești de Fotbal au prezentat, astăzi, proiectul viitorului Stadion Național.

„Stadionul Național va oferi o arenă care să găzduiască cele mai importante meciuri. Nu este doar o investiție în fotbal, este și o investiție în creșterea economică, crearea locurilor de muncă, promovarea sportului, revitalizarea zonei și atragerea turismului în țara noastră. Este un obiectiv ambițios pe care ne propunem să-l realizăm în următorii 5 ani”, a spus Spînu.

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, a spus că în Republica Moldova fotbalul este un adevărat fenomen social, pentru că circa 42% din locuitorii țării participă și urmăresc evenimentele fotbalistice.

Potrivit studiului realizat, terenul din orașul Stăuceni, de lîngă Arena Chișinău a fost identificat ca fiind cea mai potrivită zonă pentru construcție în urma analizei mai multor factori: dimensiunea, regimul juridic, modul de achiziție, documente de urbanism, accesibilitatea și utilitățile disponibile.

Viitorul stadion va avea o zonă destinată jucătorilor, tribune pentru spectatori și pentru presă, zona facilităților sportive, dar și o zonă de securitate și acces cu sisteme de control pentru spectatori și personal. Acesta va fi construit pe o suprafață de 18 mii de metri pătrați la sol, 60 de mii metri pătrați desfășurați și 10 mii de metri pătrați în interiorul stadionului.

La fel, stadionul va avea o capacitate de 20 000 – 25 000 de locuri pentru spectatori, acoperiș continuu care să acopere toate scaunele pentru spectatori, dar și 1500 – 1800 de locuri de parcare.

Valoarea totală a proiectului este estimată la cca 85 milioane de euro.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

stadion , fotbal , UEFA , Stăuceni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.