Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 decembrie 2013, 15:39 views 8352
23 decembrie 2013, 15:39 views 8352

Locuitorii satului Sănătăuca beneficiază de apeduct reabilitat


Foto: moldpres.md

Încă o localitate din ţara noastră va beneficia de apeduct în cadrul Proiectului Naţional de Aprovizionare cu Apă şi Canalizare, finanţat din sursele Băncii Mondiale. Vineri, a avut loc recepţonarea lucrărilor de reabilitare a sistemului de aprovizionare cu apă din satul Sănătăuca, raionul Floreşti, transmite MOLDPRES.

Comisia de recepţie a inclus reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Agenţiei „Apele Moldovei", Unităţii de Implementare a Proiectelor de Aprovizionare cu Apă şi Canalizare (UIPAAC), primăriei s. Sănătăuca, precum şi ai organizaţiei care va prelua în gestiune operarea sistemului de aprovizionare cu apă a localităţii.

Valoarea contractului a constituit 7 milioane 108 mii de lei, iar lucrările au fost executate în perioada februarie 2013 – noiembrie 2013, de către o companie autohtonă, selectată în baza licitaţiei organizate în conformitate cu procedurile Băncii Mondiale.

Proiectul a inclus reabilitarea a 15 km reţele de aprovizionare cu apă, conservarea a trei sonde şi forarea a trei sonde noi, instalarea a două rezervoare de apă (200 metri cubi) şi montarea a două instalaţii bactericide, care vor deservi cei circa trei mii de locuitori ai satului Sănătăuca şi principalele instituţii sociale din localitate.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

localitati , apa , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
943 locuitori

Brînzenii Noi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Brînzenii Vechi și Brînzenii Noi. Localitatea este situată la distanța de 36 km de orașul Telenești şi la 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 943 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.