Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iulie 2016, 16:05 views 6446
Cea mai mare realizare a unui constructor-arhitect – Satul Măgurele are o intrare deosebită (foto)
26 iulie 2016, 16:05 views 6446

Cea mai mare realizare a unui constructor-arhitect – Satul Măgurele are o intrare deosebită (foto)

Satul Măgurele s-a ales cu o intrare impresionantă, recent a fost înălțat, un adevărat monument, un complex architectural, numit sugestiv "Măgurele", notează expresul.com.

"Este un proiect care îmi aparține și a fost realizat din mijloacele proprii, dar și ale unor săteni de-ai mei, sub supravegherea mea, eu fiind și specialist în domeniu", a specificat, pe o rețea de socializare, Ion Popa, inginer-arhitect, originar din Măgurele.

"Satul Măgurele, baștina lui Vasile Badiu, Efim Tarlapan, a profesorului Constantin Andriuță și a multor altor personalități notorii, este situat la poalele Movilei Măgura. E un sat cu oameni harnici, dar uitați de Dumnezeu și ignorați de parlamentarii și guvernanții noștri", astfel și-a caracterizat dînsul baștina chiar recent, într-o postare pe Facebook.

Mai mult ca atît, Ion Popa declară sus și tare că anume Măgurele este amplasată exact în centrul Europei. "Din păcate, n-are drumuri, este totalmente neglijată de guvernare, chiar dacă are, potrivit dînsului, cei mai multe talente la o mie de locuitori, cam căt numără astăzi localitatea".

Monumentul de la intrarea în sat a fost înălțat în aceste zile, pe o arșiță de peste 35 de grade. Nimic nu l-a putut opri pe Ion Popa: nici canicula, nici lipsa mijloacelor financiare, nici indiferența unor consăteni de-ai săi, de altfel, mulți la număr. A mers înainte, pentru a-și realiza visul.

"Recunosc că acest proiect este cea mai mare realizare a mea din toată cariera de constructor-arhitect, mai ales dacă o privim ca o realizare de suflet", a specificat dînsul.

Inaugurarea oficială a monumentului va avea loc în luna octombrie, de Hramul satului Măgurele.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

localitati , sat , Arhitectura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
3371 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3371 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.