Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 aprilie 2018, 14:45 views 45756
Mai mulți părinți din raionul Ungheni, indignați de alimentația copiiilor la școală
04 aprilie 2018, 14:45 views 45756

Mai mulți părinți din raionul Ungheni, indignați de alimentația copiiilor la școală

Scandal la Gimnaziul „Gaudeamus" din satul Petrești, raionul Ungheni.

17 părinți ai căror copii frecventează Gimnaziul „Gaudeamus" din satul Petrești au sesizat problema alimentației în instutiția de învățămînt.

Într-o scrisoare aceștia semnalează faptul că elevii claselor primare s-ar întoarce acasă flămânzi, întrucît porțiile care li s-ar cuveni de drept ar fi reduse.

Directoarea instituției, Parascovia Bernic, a declarat că pînă acum nu au mai venit astfel de plîngeri din partea copiilor sau a părinților. Ba mai mult, chiar ar fi lăudată alimentația bogată a copiilor la adunările comitetului părintesc.

Valeriu Echim, șeful Direcției pentru Siguranța Alimentelor a raionului Ungheni, a precizat că specialiștii din cadrul instituției pot doar să verifice termenul de valabilitate a produselor, condițiile de păstrare și tot ceea ce ține de siguranța alimentelor. Cu privire la cantitatea meniului zilnic, cei care ar trebui să monitorizeze sunt specialiștii nutriționiști din cadrul Centrului de Sănătate Publică, care ar trebui să se sesizeze la cazul dat.

Raisa Popovici, șefa centrului respectiv, spune însă că specialiștii din cadrul serviciului nu acționează decît la solicitarea sa cu acordul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar fiecare control este programat, orice verificare în afara acelui program poate fi considerată ilegală.

Cuvinte cheie:

Ungheni , alimentatie , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
493 locuitori

Troiţa Nouă este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Satul Troiţa Nouă a fost menționat documentar în anul 1767.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.