Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 aprilie 2018, 15:58 views 13276
În Găgăuzia a început procesul de evacuare a stocurilor de pesticide
26 aprilie 2018, 15:58 views 13276

În Găgăuzia a început procesul de evacuare a stocurilor de pesticide

În satul Gaidar din autonomia găgăuză a demarat campania de ambalare şi evacuare a pesticidelor stocate în depozitele istorice din localitate.

Acţiunea este organizată şi coordonată de Ministerul Apărării şi o companie din Marea Britanie, care au adus în teritoriu echipamentul necesar pentru exportarea a circa 60 de tone de deşeuri toxice, dislocate în depozite din apropierea satului Gaidar.

Activităţile de evacuare a stocurilor de pesticide din autonomie sunt susţinute de Executivul de la Comrat şi autorităţile locale din raionul Ceadâr-Lunga, satele Gaidar şi Copceac. Başcanul Irina Vlah a solicitat membrilor administraţiei regiunii să acorde tot sprijinul în procesul de transportare a chimicalelor.

Lucrările din Gaidar se preconizează să fie finalizate timp de două săptămâni, după care măsuri similare vor fi întreprinse în localitatea Copceac.

Acţiunile din UTA Gagauz-Yeri se desfăşoară în cadrul Proiectului Fondului de Încredere NATO/PpP pentru distrugerea pesticidelor şi produselor chimice periculoase din Republica Moldova. Până în prezent, Ministerul Apărării a transportat transfrontalier şi a distrus în Polonia 957 tone de deşeuri de pesticide din cele 1 269 tone planificate, din raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Cahul, Călăraşi, Comrat, Donduşeni, Glodeni, Ialoveni, Leova, Făleşti, Soroca şi Taraclia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Găgăuzia , evacuare , Pesticide

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
71 locuitori

Rogojeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei face parte și loc. stația de cale ferată Rogojeni. Satul Rogojeni se află la o distanță de 35 km de orașul Șoldănești și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 71 de oameni. Prima atestare documentară a satului Rogojeni datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.