Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 decembrie 2019, 11:00 views 4872
În Polonia a început colectarea banilor pentru reparația școlii din satul moldovenesc Ivancea
27 decembrie 2019, 11:00 views 4872

În Polonia a început colectarea banilor pentru reparația școlii din satul moldovenesc Ivancea

În Polonia a fost organizată o campanie de colectare a banilor pentru reparația școlii din satul moldovenesc Ivancea care anterior a apelat la organizațiile internaționale de binefacere după asistență în legătură cu starea deplorabilă a sălii sportive, bucătăriei și a altor încăperi, relatează Noi.md.

Campania de colectare a banilor pentru școala moldovenească Ivancea în Polonia a fost organizată de Centrul de dezvoltare regională. Pe acest subiect a fost realizat și un film în care se vorbește despre starea deplorabilă a acestei instituții de învățămînt și elevii talentați ai acesteia care visează să se ocupe în condiții normale.

În film se relatează că școala moldovenească din satul Ivancea necesită asistență pentru reparație deoarece aceasta nu a fost modernizată în ultimii 50 de ani. Prioritare pentru reparație sînt bucătăria și sala sportivă. Valoarea estimativă a reparației constituie 120 de mii de zloți (circa 30 de mii de euro).

Spotul conține îndemnul la acordarea asistenței în colectarea mijloacelor pentru reparația școlii în satul Ivancea. Se menționează că în Moldova locuiesc cei mai plăcuți și minunați oameni de pe glob.

„Fiecare are ceva ce poate oferi altora. Ceva timp în urmă am comunicat despre colectarea mijloacelor pentru o școală moldovenească care necesită reparație capitală. De aceea vă rugăm să donați pentru reparația școlii din Ivancea. Împreună să realizăm visurile copiilor de la această școală. Vă mulțumim pentru susținere și asistență!", au declarat reprezentanții Centrului de dezvoltare locală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

reparatie , scoala , Polonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
2780 locuitori

Lărguţa este un sat şi comună din raionul Cantemir. Lărguţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2780 de oameni. Satul Lărguţa a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.