Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 ianuarie 2021, 10:15 views 3967
Declarația:
14 ianuarie 2021, 10:15 views 3967

Declarația: "Este timpul să readucem totul în albia legală, iar persoanele vinovate să fie trase la răspundere"

Consilierul local din comuna Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi a declarat că, la fel ca toți ceilalți membri ai echipei, pledează pentru respectarea legii și ordinii, cere îndeplinirea legii din partea absolut a tuturor categoriilor de cetățeni, persoanelor cu funcții de răspundere, organizațiilor, indiferent de culoarea politică, statut social, rang sau funcție. Și el va lupta pentru a identifica toate încălcările pentru pedepsirea persoanelor vinovate, indiferent de funcția pe care o dețin.

Despre aceasta Victor Marahovschi a declarat, răspunzînd la una din cele mai frecvente întrebări adresate de către cetățeni, care îl întreabă unde a fost el mai înainte și de ce abia acum a început o astfel de presiune asupra administrației primăriei comunei Ivancea, relatează Noi.md

"Primul lucru pe care mi-aș dori să-l spun în acest caz este să repund la întrebare prin întrebare: să numesc locația mea concretă pînă în noiembrie 2019, cînd am devenit consilier în Consiliul comunei Ivancea. Desigur, un astfel de răspuns ar fi un umor din partea mea. De fapt, atît întrebarea, cît și răspunsul ar fi retoric: am fost acolo unde aveau nevoie de mine: casă, familie, muncă etc.", a menționat Victor Marahovschi.

El a subliniat că în noiembrie 2019, după alegerile locale, a preluat funcția de consilier în Consiliul Local al comunei Ivancea. Înainte ca acest lucru să se întîmple, în timpul discuțiilor cu alegătorii, el le-a promis locuitorilor că scopul său principal este respectarea legii și aducerea ordinii pe teritoriul comunei.

"De atunci au trecut mai mult de un an. O parte a echipei s-a schimbat: evident, cineva nu a rezistat ritmului, cineva s-a săturat, careva a pierdut încrederea în justiție (motivele sînt diferite). Cu toate acestea, eu, ca și restul echipei noastre care își continuă activitatea, am rămas fideli promisiunii noastre. Și ea a rămas neschimbată: legea și ordinea! Totodată, ne referim la respectarea legii din partea tuturor categoriilor de cetățeni, demnitari, organizații etc., indiferent de culoarea politică, statutul public, rangul sau funcția", a declarat Victor Marahovschi.

Potrivit lui, așa s-a întîmplat că în timpul exercitării atribuțiilor sale în calitate de consilier și în timpul cerințelor de executare a legii, el s-a confruntat cu o mulțime de neînțelegeri ale acțiunilor sale din partea unor locuitori.

"Nu mă refer la funcționari și oponenți politici, deoarece în această situație ei sînt persoane interesate. Aceasta neînțelegere se manifestă printr-o învinuire permanentă că eu vreau să dezbin societatea, că eu împiedic administrația primăriei să "facă fapte bune", distribui informații eronate etc, etc. Vreau acum să răspund la toate aceste întrebări și la multe altele", a menționat consilierul local din comuna Ivancea, raionul Orhei.

El a reamintit că toate informațiile pe care le-au prezentat au fost întotdeauna confirmate prin documente oficiale, fotografii sau reportaje video.

"De aceea îmi este foarte neclară o astfel de acuzație. Și cu atît mai mult nu înțeleg unele declarații, de ce fac public toate acestea. Oare unii pot trăi mai ușor în neștirea a ceea ce se întîmplă de fapt în jur și se mulțumesc cu osul căzut (îmi pare rău pentru comparația grosieră) de pe masa boierului, în timp ce acești "boieri" se îngrașă?! Dar eu sînt sigur că nu sînt mulți oamenii cu o astfel de opinie. Și chiar și cei care au o astfel de opinie, își vor schimba în curînd punctul lor de vedere", a declarat Victor Marahovschi.

"Următoarea întrebare: eu divizez societatea și locuitorii comunei. Aș dori să pun o altă întrebare: cum credeți că eu fac acest lucru? Merg din casă în casă și le cer să se certe cu rudele și vecinii? Sincer, cred că este o nebunie. Motivul pentru orice ceartă sau conflict este lipsa unei înțelegeri între părți într-o problem oarecare. Și, după cum știți, în ceartă se naște adevărul. Și ceea ce se întîmplă acum în comunitate, nu este altceva decît nașterea acestui adevăr. Adevărul care constă în identificarea diferitelor tipuri de încălcări, stoparea abuzurilor și în încercarea de a arăta adevărata față a unor personaje. Și așa-numita "divizare", de care sînt acuzat, este rezultatul faptului că mulți "s-au trezit" deja și nu sînt de acord cu ceea ce se întîmplă. Vreau să adaug că timpul, ca întotdeauna, va pune totul la locurile lor și va arăta cine a avut dreptate și cine nu ... principalul e să nu fie prea tîrziu...", a menționat consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei.

Răspunzînd la acuzațiile că el împiedică activitatea primarului "să facă fapte bune", Victor Marahovschi a amintit că deja a vorbit și s-a întrebat odată: cum poate un consilier să împiedice activitatea primarului din moment ce el deține o majoritate absolută în Consiliu și el deja face tot ce vrea?!

"Dacă aici este vorba despre faptul că acțiunile mele blochează unele așa-numite "începuturi și fapte bune" ale primarului și consilierilor săi, poate pentru că sînt ilegale și cu mine sînt de acord organele competente? Aș vrea ca oponenții mei să dea măcar un exemplu în care le-am indicat neconcordanțe, încălcări ale diferitelor norme și tehnologii și chiar încălcări ale legilor și, în același timp, să nu am dreptate. Dar nu ca de obicei, cum le place lor să dovedească acest lucru prin închiderea guri altor persoane și strigăte colective, dar cu adevărat, cu prezentarea de documente etc. Or, ei niciodată nu au făcut acest lucru...", a constatat consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei.

Potrivit lui, recent, într-un comentariu a răsunat opinia că în construcția stației de epurare "200 de metri nu decid nimic"( sau nu se schimbă)… "Aici vreau să clarific mai detaliat poziția mea. Cum credeți, în zadar proiectanții și grupurile de specialiști au examinat terenul, au efectuat cercetări, au calculate riscurile influenței stației asupra mediului? Ce se va întîmpla în cazul unui accident și a unei evacuări bruște a deșeurilor? Există o diferență în acest caz, cînd până la rîu sînt 200 de metri și cînd sînt 20 de metri?

Doar gîndiți-vă: ieri, la construirea drumurilor ei au încălcat tehnologia și au inundat oamenii, astăzi, la construirea stației de epurare vă expun riscului unui dezastru ecologic (!) dar mâine?... Ce se va întîmpla mîine dacă nu vom opri acest lucru? Dar eu vă voi spune ce se va întîmpla: toate aceste încălcări ale legii și abaterile de la norme vor duce la consecințe ireparabile atît pentru dvs., cît și pentru generațiile viitoare. Și cîteva astfel de "greșeli" care au loc în decurs de 2-3 ani, vor trebui "curățate" zeci de ani. Voi să nu știți asta, Ivancenilor?", a menționat Victor Marahovschi.

"Oare este mai bine să nu observăm toate aceste încălcări, să pretindem că totul este bine și minunat? Eu, în calitate de consilier, am acces suplimentar la toate aceste informații și există posibilitatea de a influența situația. Deci, ar trebui să închid ochii și să mă prefac că nu se întîmplă nimic? Doar să mă uit cum din fondurile bugetare, care provin din buzunarele voastre, se fac greșeli globale, care vor fi apoi corectate, de asemenea, pe seama voastră? Cred că ar fi mai bine să oprim asta acum și să-i impunem să repare totul din contul persoanelor vinovate!",- a spus el în continuare.

"De aceea, așa cum am spus, pe faptul încălcărilor în construcția stației de tratare a apelor uzate a fost deja intentat un dosar penal. A fost inițiat un control de audit a Primăriei, solicitat de noi. Sper că nu va fi superficială, ci "reală". Vom lupta pentru identificarea încălcărilor nu numai în ultimul an, ci și a încălcărilor "istorice" ale legii de mai mulți ani, cu care deja mulți s-au resemnat! Cred că a venit timpul să readucem totul în albia legală, iar persoanele vinovate, indiferent de statut, trebuie trase la răspundere!", a subliniat Victor Marahovschi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ivancea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
698 locuitori

Codrul Nou este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Codrul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţă de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 698 de oameni. Satul Codrul Nou a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.