Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 iulie 2015, 17:23 Teatrul popular views 9747
Un apeduct care alimentează 3 localităţi a cedat
Foto: ipn.md
29 iulie 2015, 17:23 Teatrul popular views 9747

Un apeduct care alimentează 3 localităţi a cedat

Apeductul care alimentează localităţile Floreni, din raionul Anenii Noi, Sângera şi Dobrogea, din municipiul Chişinău, a cedat din cauza majorării consumului zilnic de apă ca urmare a temperaturilor caniculare. Furnizorul de apă informează că multiple scurgeri au fost înregistrate pe un segment de circa 2 kilometri, transmite IPN.

SA „Apă-Canal Chişinău" precizează, într-un comunicat de presă, că efectuează în mod de urgenţă lucrări legate de înlocuirea acestei porţiuni de ţevi din oţel, care au peste 40 de ani de exploatare, cu altele din fontă ductilă. Prima etapă a lucrărilor, pe o lungime de circa 600 de metri, a fost finalizată. Apeductul va fi pus în funcţiune îndată după finalizarea procedurilor de spălare şi dezinfectare. Pentru a reveni la alimentarea cu apă la parametrii planificaţi echipele întreprinderii desfăşoară lucrările de remediere a scurgerilor în regim non-stop.

Furnizorul a pus la dispoziţia consumatorilor cisterne cu apă. În satul Dobrogea cisterne au fost amplasate pe stada Creangă 2; strada Chişinăului intersecţie cu Ştefan cel Mare; strada Decebal, 2, iar în oraşul Sângera – pe strada Şleahul Puhoiului 3-5 şi strada Tineretului, 16.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

apeduct , apa , Moldova , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1448
Populația:
770 locuitori

Făgureni este un sat din cadrul oraşului Străşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Strășeni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 770 locuitori. Satul Făgureni a fost menționat documentar în anul 1448 cu numele Curluceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.