Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 septembrie 2018, 11:40 Simbolurile Moldovei istorice views 10792
„Vio-Parc Varniţa”: minune creată de om (Foto, Video)
21 septembrie 2018, 11:40 Simbolurile Moldovei istorice views 10792

„Vio-Parc Varniţa”: minune creată de om (Foto, Video)

Satul Varnița, Anenii Noi. S-ar părea că e un sat moldovenesc ca multe altele. Însă anume aici, în apropiere de Varnița, este implementat un proiect unic de restabilire a echilibrului natural. Primul și, deocamdată, unicul în Moldova.

Ideea de a transforma o paragină într-o oază înfloritoare aparține conducerii companiei „DAAC Hermes". Președintele ei, Vasili Chirtoca, împreună cu adjunctul și partenerul său Igor Șcerbinschi, au conceput acest proiect ca pe o pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice, precum și ca pe o sursă de materii prime vegetale, ecologic pure, pentru fabrica „Viorica Cosmetic" S.A.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Varnița , parc , minune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
385 locuitori

Molochișul Mic este un sat din cadrul comunei Vadul Turcului din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mic alcătuia 385 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mic a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.