Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 aprilie 2018, 16:55 Arhitectura rupestră views 16006
O poartă în stil rustic a fost instalată la Bravicea (Foto)
26 aprilie 2018, 16:55 Arhitectura rupestră views 16006

O poartă în stil rustic a fost instalată la Bravicea (Foto)

Un antreprenor din satul Bravicea, raionul Călărași a susținut inițiativa primăriei de a instala o poartă în stil rustic, de lemn cu roți de căruță și căsuțe minuscule, în apropierea casei de cultură.

Proiectul în valoare de 12 mii de lei, a fost achitat în jumătate. 6 mii de lei alocați de către consiliul local – 6 mii de lei alocați de către antreprenor, scrie Expresul.md.

Conform primarului de Bravicea, Alexei Zatic, proiectul este un exemplu frumos de parteneriat între sectorul public și cel privat, iar contribuția benevolă și gratis a meșterilor locali demonstrează că se pot face lucrări frumoase pentru comunitate.

Amplasarea porții în apropierea casei de cultură, d-lui motivează prin faptul că instituția culturală promovează tradițiile, este generator de cultură a satului și că traseul este populat de trecători străini.

Sursa: stirilocale.md

Cuvinte cheie:

Călărași , porți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.