Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 septembrie 2016, 11:00 Prelucrarea artistică a pielii şi a blănurilor views 7921
Palanca în așteptarea oaspeților (Foto)
16 septembrie 2016, 11:00 Prelucrarea artistică a pielii şi a blănurilor views 7921

Palanca în așteptarea oaspeților (Foto)

La 18 septembrie 2016 (la ora 11), în satul Palanca, în curtea „Casei Părinteşti", se va desfășura ediţia a XVI-a a Festivalului Etniilor.

În cadrul festivalului va fi organizată Expoziția Centrului de Artizanat „Casa Părinteasca", a tinerelor mesteri, expoziţie cu vînzări a meşterilor populari din regiune. Vor participa formaţii artistice de diverse genuri (formaţii folclorice, ansambluri vocale, solişti-vocalişti, solişti-instrumentişti, fluieristi, grupuri teatrale).

Echipa muzeului "Casa Parinteasca"- ansamblul "Făurașii" vor deschide partea festiva cu "Tabloul muzical din copilaria bunicilor".

Cuvinte cheie:

Palanca , Festival , oaspeți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
1780 locuitori

Podoima este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Podoimiţa și Podoima. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Camenca și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Podoima alcătuia 1780 de locuitori în anul 2004. Satul Podoima a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.