Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 martie 2021, 11:00 Bucate din carne de vînat views 3440
Cod Roșu de alertă la Drochia. Au fost introduse noi restrticții
10 martie 2021, 11:00 Bucate din carne de vînat views 3440

Cod Roșu de alertă la Drochia. Au fost introduse noi restrticții

Raionul Drochia intră sub Cod Roșu de alertă privind situația epidemică în infecția cu COVID-19 din 10 martie. Potrivit deciziei Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică Drochia (CRESPD), restricțiile vizează cinci localități din raion.

În contextul situației alarmante în raionul Drochia privind răspîndirea pandemiei COVID-19, președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean, a convocat membrii CRESPD într-o ședință de lucru. Prin urmare, Comisia a aprobat restricții pentru orașul Drochia, satul MiciurinȚarigradPeliniaȘuriChetrosu, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

În acest context se interzice aflara în grupuri mai mari de trei persoane și se interzice aflarea în spațiile publice după ora 22:00 pînă la ora 07:00.

 Amintim că, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a aprobat decizia de institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.

Astfel, instituţiile de învăţămînt primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online.

Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.Totodată starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită pînă la 15 aprilie curent.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cod roșu , restrictie , Drochia , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1284 locuitori

Lingura este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Crăciun, Lingura și Popovca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1284 de oameni. Satul Lingura a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.