Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 decembrie 2015, 16:02 Strategia de consolidare a autonomiei locale views 9447
Afacerea unei familii din Porumbeni – plantații de vie și cireși (Foto)
15 decembrie 2015, 16:02 Strategia de consolidare a autonomiei locale views 9447

Afacerea unei familii din Porumbeni – plantații de vie și cireși (Foto)

La 10 decembrie 2015, Urîtu Dionis vicepreşedinte al raionului, Nicolae Ciubotaru, specialist, Direcţia Agricultură, Politici Economice şi Relaţii Funciare, în conlucrare cu Victor Efros SRL „Glia-Vito"din s. Porumbeni au efectuat o vizită la plantaţiile de viță de vie şi cireşi, se anunță pe pagina web a raionului Criuleni.

Agricultura a fost ocupația de bază dintotdeauna în familia Efros. La moment, Victor Efros are plantat 16 ha de viţă de vie, în 2010 a plantat primele trei hectare de vie. Via a fost plantată în bază de proiect și grație acestui fapt a beneficiat din partea statului de finanțare în proporție de 30 la sută pentru fiecare hectar. În 2012 a avut prima recoltă de pe cele trei hectare de vie. A obținut o recoltă bună, producția a comercializat-o direct din cîmp. Cu strugurii a participat la Expoziția Internațională Specializată „Farmer", unde a ocupat locul II. Producția sa mai este comercializată în una din rețelele de magazine din Republica Moldova.

Victor Efros menţionează că într-o eră în care substanţele şi îngrăşămintele toxice inundă terenurile agricole ajungînd în cele din urmă în alimente şi băuturi de orice fel, el vine pe piaţă cu ceva nou şi anume producerea strugurilor şi cireşilor ecologice.

Recent Ion Efros, feciorul lui Victor Efros a sădit 6 ha de cireş unde spune că ideea de a iniția o afacere cu cireși i-a venit acum cîţiva ani pe cînd era student, dumnealui a menționat că e nevoie de o mare responsabilitate în ceea ce privește protecția cireşului, în educare și în lucrările agrotehnice. Tînărul fermier, se mai ocupă, împreună cu tatăl său, de creșterea iepurilor și de producerea combifurajelor granulate pentru aceștia.

În final, Ion Efros a spus că pe viitor ar dori ca să extindă plantațiile și cu pruni, dar la moment, nu dispune de surse financiare suficiente.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

fructe si legume , podgorii , business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2603 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baimaclia, Acui şi Suhat. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 locuitori. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.