Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 februarie 2016, 16:35 Bucate din carne de porc views 7869
Plantele şi animalele din raionul Soroca, salvate de la dispariţie
08 februarie 2016, 16:35 Bucate din carne de porc views 7869

Plantele şi animalele din raionul Soroca, salvate de la dispariţie

Speciile rare de plante şi animale din raionul Soroca vor fi salvate de la dispariţie. Localităţile Zastânca şi Bădiceni au fost incluse în proiectul „Integrarea priorităţilor de conservare a biodiversităţii din Moldova".

Republica Moldova este supusă ameninţărilor permanente din cauza exploatării necorespunzătoare a terenurilor, ceea ce duce la eroziunea solului. Alţi factori de risc sunt poluarea mediului, schimbările climatice, distrugerea habitatelor ca urmare a dezvoltării infrastructurii, tăierea pădurilor, vânătoarea ilegală şi pescuitul excesiv. Obiectivul de bază al proiectului este de a conserva biodiversitatea şi a revizui politicile de planificare teritorială şi practicile de utilizare a terenurilor.

Locuitorii raionului vor avea reglementări urbanistice, documentaţie de urbanism integră care va fi folosită pentru fiecare localitate în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă.

Speciile rare de plante şi animale urmează a fi identificate, pentru a putea fi luate sub protecţie. În afară de floră şi faună, satul Zastânca dispune și de monumente de valoare care au devenit un punct de atracție turistică precum Lumânarea recunoştinţei și peştera Bechir.

Acţiunea este finanţată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. În proiect au mai fost alte două sate din raionul Ștefan Vodă. Localităţile beneficiare au fost selectate în urma unui studiu amplu de fezabilitate, în baza criteriilor stabilite de Fondul Global de Mediu. Potrivit specialiştilor, aceste raioane, cu elemente de stepă, zonă umedă, specii rare, au un potențial mare de dezvoltare, atât din punct de vedere al biodiversităţii, cât şi turistic.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Soroca , plante , animale , dispariție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
956 locuitori

Ivanovca Nouă este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ivanovca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Ivanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.